Er zijn veel leuke boeken geschreven over een leven in Italie. Daphne Phelps is van een andere generatie dan haar meeste collega-schrijvers en dat maakt haar boek ‘Een huis op Sicilie’ heel origineel. Vlak na de tweede wereld oorlog erft zij op 37 jarige leeftijd tot haar verbazing een schitterende villa van haar oom, de Engelse schilder Robert Kitson, vlakbij Taormina op Sicilie.

In eerste instantie vertrekt Daphne naar Sicilie om het huis verkopen, maar al snel in de ban van de schoonheid van het huis besluit ze er te blijven wonen. Door kamers te verhuren voorziet ze in haar levensonderhoud. Al snel bezoeken vele Engelse bekendheden, zoals Roald Dahl, Casa Cuseni. De eigenzinnige Daphne, die vorig jaar op 94 jarige leeftijd in Casa Cuseni overleed, beschrijft haar ervaringen op Sicilie op een hele leuke en natuurlijke manier.

Het boek is een echte must voor diegenen die binnenkort naar Sicilie gaan of ooit al op het eiland waren en het gevoel terug willen halen. Omgekeerd is Sicilie bezoeken ook een echte must voor iedereen die het boek gelezen heeft. Ikzelf hoop snel Casa Cuseni en het eiland te kunnen bezoeken. Familieleden van Daphne hebben een stichting opgericht om het huis te behouden en in de toekomst voor bezoek open te kunnen stellen. Na het lezen van het boek wil ik graag de betovering van deze plek ervaren en net zo genieten van het uitzicht op de Etna als Daphne en haar oom ooit deden.

Bekijk tijdens het lezen van het boek de schitterende oude foto’s op www.casacuseni.org

Een huis op Sicilie<br />Daphne Phelps
Klik hier en koop het boek!