Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee en behoort tot Italië. Echter voelt dit bijzondere eiland als een totaal ander land met een geheel eigen cultuur en tradities! Invloeden van de Grieken, Arabieren en Romeinen zijn nog steeds zichtbaar op vele plekken, en Sicilië laat een enorme verscheidenheid aan adembenemende natuur zien. Ook pittoreske dorpjes en kuststadjes zijn hier niet zeldzaam. De ultieme manier om Sicilië op zijn best te leren kennen is tijdens een fly drive. Check snel Flydrivedirect.nl voor de beste aanbiedingen, en bekijk de volgende bestemmingen binnenkort met eigen ogen!

De Etna

Deze bekende vulkaan vormt het decor van de omgeving van Taormina, en trekt vele bezoekers. Rijd met je auto de steile hellingen op naar de top, of beklim deze zelf wanneer je je sportieve kant wilt laten zien. De uitzichten van bovenaf zijn werkelijk verbluffend en maken de klim meer dan de moeite waard!

Taormina

Gelegen op een paar honderd meter hoogte, op ongeveer een uurtje rijden van Catania, ligt dit super romantische stadje. Het heeft alles wat je zoekt in een typische Siciliaanse bestemming: smalle steegjes, tal van schattige pleintjes, historische gebouwen en een prachtig uitzicht over de zee en de Etna. De omgeving van Taormina is groen en bergachtig en je vindt hier vele pittoreske dorpjes en verbluffende stranden.

Céfalu

De badplaats Céfalu is een voormalig vissersstadje, en is prachtig gelegen aan de kust. Het is een heerlijke laid-back bestemming, gezegend met een lang, breed zandstrand, prachtige oude gebouwen, smalle straatjes en een relaxte sfeer. Ook kun je in Céfalu als de beste visgerechten eten! Beklim de majestueuze rots “La Rocca” voor een prachtig uitzicht over het stadje en de azuurblauwe kust.

Agrigento

Ben je op zoek naar cultuur en geschiedenis, bezoek dan de historische Griekse overblijfselen van Agrigento. Deze archeologische plek wordt ook wel vallei van de tempels genoemd, en is een ruïnecomplex van één van de oudste steden van Sicilië, prachtig gelegen in de heuvels. In 1997 is Agrigento toegevoegd aan de Unesco Werelderfgoedlijst, vanwege indrukwekkende Dorische tempels, waarvan één zelfs volledig intact is vandaag de dag. De Eolische eilanden Voor de Noordoostkust van Sicilië liggen 7 prachtige, elk unieke eilanden die bezocht kunnen worden vanaf het vasteland (mede vanuit Céfalu). Ze worden en Eolische eilanden genoemd en de meest bekende zijn Lipari, Stromboli, Salina, Panarea en Alicudi. Boek een tour waarbij je alle highlights van de eilanden gaan bezichtigen of ga op eigen houtje. Alleen de boottocht er naartoe is al geweldig!

Siracusa

Een heerlijke historische stad aan de Zuidoostkust van Sicilië, en een van de oudste steden in de Middellandse Zee. Siracusa bezit tal van prachtige historische bezienswaardigheden uit de oude Griekse én de Romeinse tijd. In de nabije omgeving vindt je onder andere enorme theaters, tempels, crypten en kastelen. Buiten dit is Siracusa een super leuke, charmante stad waar je heerlijk uren kunt rondslenteren.

Noto

Noto wordt ook we de barokke stad van Sicilië genoemd en is echt een lust voor het oog. Het stadje herbergt een van de mooiste historische centra van het eiland, en Corso Vittorio Emanuele (een magische loopbrug omringt met barokke paleizen en kerken) spant de kroon. Of je nu overdag gaat of in de avond, Noto zal je hoe dan ook betoveren met zijn schoonheid!

Er kan dus geen twijfel over bestaan: dit bijzondere eiland moet je met eigen ogen gaan bekijken. Boek dus wanneer het kan jouw Fly Drive naar Sicilië en bepaal zelf welke van deze magische bestemmingen je gaat bezoeken!