Italië heeft een rijk en gevarieerd landschap, met veel verschillende klimaten en geografische kenmerken. Het is een van de meest diverse landen van Europa, met een omgeving die kan variëren van dor tot tropisch Het is dan ook geen verrassing dat Italië zo veel verborgen juweeltjes biedt die toeristen kunnen ontdekken. Of u nu op zoek bent naar oude steden of afgelegen strandenis er voor iedereen wel iets te beleven. All inclusive Italie 2022 is voor een ieder bestemd!

Vroeg opstaan en genieten van een kopje koffie op uw balkon

Maak een uitstapje naar het Vaticaan en verken ’s werelds kleinste land. Bewonder Michelangelo’s prachtige plafond in de Sixtijnse Kapel voordat u de rest van de Vaticaanse Musea verkent. Gooi daarna een muntje in de Trevifontein en doe een wens. Breng de middag door met een wandeling langs de oude ruïnes van Rome. Bezoek het Colosseum, het Forum Romanum en het Pantheon. Zorg ervoor dat u stopt bij een van de vele gelateria’s in Rome voor een verfrissende traktatie.

Ga erop uit om de stad Benevento te verkennen

Benevento is een van de oudste steden van Italië en staat bol van geschiedenis en cultuur. Begin uw dag bij de Santa Sofia, een 11e-eeuwse kathedraal met prachtige mozaïeken. Verken daarna de Romeinse ruïnes van de stad, waaronder de Boog van Trajanus en de Tempel van Isis. In de namiddag kunt u een wandeling maken doorhet pittoreske stadscentrum en geniet van een koffie of gelato in een van de vele cafés.

Ga erop uit om de stad Benevento te verkennen

Neem een pauze voor de lunch in een klein café in de buurt van de oude Romeinse ruïnes

Na de lunch gaat u verder met de verkenning van de Romeinse ruïnes van Benevento. Maak vervolgens een wandeling door de middeleeuwse straten van de stad. Breng zeker een bezoek aan het Nationaal Archeologisch Museum van Napels, waar u enkele van de best bewaarde Romeinse artefacten ter wereld kunt bekijken.

Wandel door de smalle straatjes en bewonder de kleurrijke gebouwen

Ga ’s avonds naar de Cinque Terre, een groep van vijf kustdorpen in het noordwesten van Italië. Wandel over de schilderachtige paden die de dorpen met elkaar verbinden en geniet van een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. Zorg ervoor dat u stopt voor een duik in een van de vele afgelegen stranden.

Zie de zonsondergang vanaf een heuvel

Na een lange dag verkennen kunt u ontspannen en genieten van de zonsondergang vanuit een restaurant op de top van een heuvel. Nip aan een glas wijn terwijl u de zon onder de horizon ziet zakken. Ga dan terug naar uw hotel voor een goede nachtrust. Leuke all inclusive naar Italie is daarom aangeraden.