Vanaf 7 september komen drie Italiaanse meesterwerken uit op DVD.

In Senso vertelt Visconti het verhaal van de getrouwde Italiaanse gravin Livia (Alida Valli) die tijdens de laatste dagen van de Oostenrijkse bezetting smoorverliefd wordt op Franz Mahler, een Oostenrijks officier. Ze beginnen een geheime en verboden affaire. Hoewel Franz duidelijk uit is op haar geld en status geeft Livia zich volledig. Als ze alles voor hem opgeofferd heeft, wordt Livia geconfronteerd met zijn verraad en ontrouw. Livia besluit Franz uit te leveren als deserteur aan zijn eigen manschappen… Cinema.nl schreef over deze film: “Visconti’s breuk met het neo-realisme resulteerde in barokke, historische liefdestragedie die misschien wel zijn beste film is.”

In Divorzio all’Italiana wil de Italiaanse baron Fernando (Marcello Mastroianni) graag met zijn charmante nichtje (Stefania Sandrelli) trouwen. Maar helaas is de baron al getrouwd en is scheiden illegaal. Hij besluit dat hij zijn vrouw tot overspel moet aanzetten en gaat op zoek naar een man voor haar… Divorzio all’Italiana is een scherpe satire op de Italiaanse huwelijkswetgeving en dubbele moraal. De film werd bekroond met verscheidene prijzen, waaronder een Oscar (beste screenplay) en een Golden Globe (beste acteur).

The Golden Coach (La Carrozza d’Oro) is een vrolijk sprookje geregisseerd en geschreven door Jean Renoir, gebaseerd op Le Carrosse du Saint-Sacrement van Prosper Mérimée.