Met zijn talloze stranden, steden vol historische bezienswaardigheden en mediterrane eilanden heeft Italië een ongekende aantrekkingskracht op reizigers vanuit de hele wereld. Italië is een land waar je nooit uitgekeken lijkt te raken. Behalve dat het een ideale bestemming voor zonaanbidders is, zijn ook natuurliefhebbers en cultuursnuivers hier aan het juiste adres. Wij zetten enkele van de mooiste bestemmingen voor een goedkope zonvakantie Italië voor je op een rijtje.

Sicilië, melting pot in de Middellandse Zee

Vertrek je met ZonvakantieDirect.nl naar Sicilië, dan struin je binnenkort over een eiland waar vele oude beschavingen hun voetsporen hebben achtergelaten. Het eiland is rijk aan wijngaarden en cultuurschatten. Die laatste zijn er in dusdanig grote getalen aanwezig, dat je soms haast het gevoel hebt door een openluchtmuseum te wandelen. Behalve interessante plaatsen zoals Taormina en Agrigento bezoek je natuurlijk ook de vulkaan Etna en hoofdstad Palermo. Ook op culinair gebied is een zonvakantie op Sicilië een ware verwennerij.

De kleurrijke Amalfikust

De Amalfikust, soms ook de Amalfitaanse Kust genoemd, wordt als een van de mooiste kustlijnen van de hele wereld gezien. Steile kliffen waarop kleurrijke dorpjes zijn gebouwd, een helderblauwe zee en talrijke citroenbomen kenmerken deze kustlijn, die overigens werd vernoemd naar het dorpje Amalfi. Deze geldt als het culturele en historische hart van de regio, maar ook als citroenhoofdstad. Om een glaasje limoncello kun je hier echt niet heen! De schilderachtige ‘Costiera Amalfitana’ heeft een flinke portie romantiek voor je in petto.