Dat Italië een mooi en bijzonder land is dat weten wij en dat weet jij natuurlijk ook. Wanneer we je de mooiste plekken van het land geven dan zijn we nog wel even bezig. Iedere regio in Italië heeft ook weer zijn eigen prachtig en de eigen mooie plekken die je er tegenkomt. Wij focussen ons in dit artikel op de regio Ligurië en geven je hier de mooiste plaatsen. 

Neem de tijd voor het verkennen van Cinque Terre

Als wij een gebied aan kunnen raden binnen Ligurië dan is het wel Cinque Terre. Cinque Terre is geen plaats, maar een regio. Het bestaat in totaal uit vijf verschillende plaatsen en al deze plaatsen zijn zonder twijfel het bezoeken waard. Dit zijn de plaatsen Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Wij raden aan om via de volgende link te kijken waar je de mooiste afbeeldingen van alle bestemmingen in Cinque Terre ziet

Je kunt hier redelijk goed tussen alle verschillende plaatsen reizen en het is daarom dus gemakkelijk om ze allemaal of er meerdere van te bezoeken. Bovendien reis je hier prachtig langs de kust en is de hele regio een mooi stuk om te zijn. 

Ook kun je ervoor kiezen om in een van deze plaatsen te verblijven om zo de Italiaanse lokale cultuur beter te ontdekken. Wij vonden zelf Vernazza en Monterosso ontzettend leuk. 

De stad Genua

De stad Genua

Ook aan de Ligurische kust, maar een stukje verder naar het noordwesten, ligt de stad Genua. Wij vonden dit een prachtige stad om wat langer te verblijven. Italië kent veel andere wereldbekende steden als Milaan en Rome. Genua is in die zin veel minder bekend, maar wij vinden het net zo goed een must-visit wanneer je de kans hebt.

Genua kent namelijk ook tal van prachtige bezienswaardigheden waar je wel even zoet mee bent. Bezoek er o.a. de bekende de San Lorenzo kathedraal of het Huis van Columbus. Maar daarnaast zijn er wel nog veel meer activiteiten in deze stad!

De stad kent verschillende wijken, mooie en gezellige wijken en heerlijk eten. Voor gezinnen is er ook veel te doen, waaronder een groot aquarium om te bezoeken.

De natuur ontdekken in Ligurië

Het kan ook zijn dat je genoeg hebt van alle bezienswaardigheden in de steden en je er komt voor de rust en een avontuur. Dan kun je in Ligurië de natuur in. Er zijn namelijk prachtige parken die zeer geschikt zijn voor zowel wandeltochten en fietstochten. Kijk wel eerst welk gebied het beste geschikt is waarvoor. Je wilt namelijk niet met de fiets ergens belanden waar het ontzettend moeilijk is om überhaupt te fietsen. We hebben hier overigens nog een artikel met de 3 regio’s om te gaan bikepacken in Italië

Wij raden aan om naar het park Parco del Beigua te gaan. Dit park ligt niet ver bij Genua vandaan en is tegelijkertijd ook het grootste park van de Italiaanse regio Ligurië. Parco del Beigua beschikt over prachtige heuvels en zorgt dus voor mooie uitzichten. Daarnaast is het ook een erg bebost gebied met mooie wandelpaden door de bossen. Er zijn verschillende looproutes te vinden, waardoor het wel verstandig is om van te voren goed te kijken naar wat jouw plan is.