Het Italiaanse merk Vespa, staat symbool voor stijl, gemak en de urban lifestyle. Zoals elk groot succesvol merk, ligt onder dit succes een lange weg verscholen. Vele obstakels werden overwonnen en successen werden behaald. De reden waarom jij, als je het woord Vespa hoort, opveert en beelden van uniek design en een moderne leefstijl voor je geest tovert, had zijn oorsprong in 1946 in Genua.

De geboorte van de Vespa

In 1944 ontwierp Renzo Spolti een scooter voor de vliegtuigfabriek Piaggio in Italië. Het werd geen succes, maar een andere ingenieur werkte toegewijd verder aan dit project. De scooter die hij moest ontwerpen moest makkelijk om te onderhouden zijn, en vooral betaalbaar. Het uiteindelijke, stijlvolle resultaat had een slanke taille en werd daarom Vespa (wesp) genoemd. Door zijn betaalbaarheid en klasse sloeg de scooter al snel aan bij het grote publiek.

Vespa als stijlicoon

Vespa groeide door de jaren heen uit tot een waar stijlicoon. De kracht van het merk ligt voornamelijk in de styling die steeds weer op de trend wordt aangepast. Maar ook is er voor de Vespa een groot aantal accessoires en gadgets beschikbaar om de scooter zo veel mogelijk een persoonlijke touch te geven. Natuurlijk kun je heerlijk rijden op de scooter met bijvoorbeeld een jethelm op, maar wat gedacht van de echte vespa-helm?

Een ander geheim van Vespa, is om hun scooter te verbinden aan een bepaalde way of life. Op internet zijn er diverse forums te vinden van echte Vespa liefhebbers, en je kunt er inspirerende reisverhalen vinden van mensen die met de Vespa aan het rondreizen zijn. Vespa staat voor een relaxte, urban lifestyle en tegelijkertijd voor Italiaanse klasse. Door al deze factoren werd Vespa een waar stijlicoon, die niet meer uit ons straatbeeld is weg te denken!