Nergens leer je beter de taal spreken dan in het land waar die taal vandaan komt. Met Italiaans is dat niet anders. En gelukkig is Italië een prachtig land met een rijke cultuur en dus genoeg reden om er regelmatig heen te gaan en Italiaans te leren.

Het land van eeuwenoude cultuur en wereldberoemde gerechten

Italië is het land van eeuwenoude cultuur. We kennen natuurlijk allemaal de verhalen over de Romeinen die ruim tweeduizend jaar geleden grote delen van Europa onder hun controle hadden. Nog altijd zijn er veel overblijfselen uit die tijd in Italië te vinden, net als architectuur uit de eeuwen daarna. Italië heeft altijd een centrale rol gespeeld in de geschiedenis van Europa en dat zie je daar letterlijk nog op elke straathoek terug in de vorm van kathedralen, kastelen, nauwe straatjes, grote pleinen en veel meer.

Gastvrijheid en culinaire hoogtepunten

Italië staat natuurlijk ook bekend als een land met een zeer vriendelijke bevolking die open en gastvrij is. En natuurlijk kennen we Italië allemaal van het heerlijke eten. Van pizza’s tot pasta’s in allerlei bereidingsvormen. En vergeet ook niet de beroemde olijven en natuurlijk Italiaanse wijnen.

Geweldige natuur

Ook voor de natuurliefhebber is er veel te zien en doen in Italië. In een soort van halve maan wordt het noorden van het land omsloten door de hoge bergen van de Alpen met aan de voet diverse grote meren. Het grootste deel van “de laars” is bergachtig en heeft prachtige kusten. En we kennen natuurlijk allemaal de heuvels van het romantische Toscane.

Stranden

Met een enorme kustlijn is Italië ook rijkelijk bedeeld met prachtige zandstranden waar je heerlijk relaxed kunt recreëren.

Zeer populair onder toeristen

Zeer populair onder toeristen

Italië staat al jaren stevig in de top-5 van meest bezochte landen door Nederlanders. En dat is niet voor niets. Met al die cultuur, prachtige natuur, heerlijke stranden het fantastische eten is het uitstekend vakantie houden in dit Zuid-Europese land.

De populairste plekjes

Voor cultuuraanbidders is één vakantie naar Italië lang niet genoeg om alles te zien. Alleen al in steden zoals Rome, Florence en Venetië kun je dagenlang doorbrengen en telkens weer wat nieuws ontdekken over de rijke geschiedenis van het land. En dan hebben we nog niet eens de andere culturele hotspots zoals Capri, de Amalfikust en Cinque Terre genoemd.

Voor prachtige stranden kun je eigenlijk in heel Italië terecht, maar stranden van Toscane, Sardinië en de Amalfikust worden toch wel algemeen beschouwd als de mooiste.

Natuurliefhebbers die Italië bezoeken gaan vaak naar de majestueuze Dolomieten of bezoeken het Aostadal, in het hart van de Alpen. Ook de grote meren ten noorden van de Povlakte zijn net als de wijdse landschappen van Toscane zeer populaire natuurbestemmingen.

En dan voor wie speciaal voor het goede eten naar Italië gaat: Die kan eigenlijk overal terecht! Eten zit in de cultuur van de Italiaan en van elke maaltijd wordt een feestje gemaakt.

Begrijp Italië nog beter door Italiaans te leren

Wil je echt optimaal genieten van je bezoek aan Italië, dan is het verstandig om Italiaans te leren. Als je de taal een beetje machtig bent begrijp je nog meer van de rijke historie en kun je zelfs met “de locals” een babbeltje maken en hen nog beter leren kennen. Wie weet, leidt het wel tot een nieuwe vriendschap, want Italianen zijn open en gastvrije mensen. Bovendien kunnen zij jou dan nog beter vertellen waar het allerbeste restaurantje is om die typische streekgerechten te eten. Of vertellen wat de verborgen culturele pareltjes in de omgeving zijn.

Italiaans leren is eenvoudig met een leraar Italiaans

Wil jij bijles Italiaans of Italiaans als beginner leren? Breng dan eens een bezoek aan de website van Superprof. Op dit platform bieden zich honderden ervaren, enthousiaste en kundige leraren en leraressen Italiaans aan die jou op privébasis willen bijscholen in het Italiaans. Dit kan zowel face-to-face als op afstand via internet. Jij kiest wat jou het beste bevalt.

Zo werkt Italiaans leren via Superprof

Het vinden van de beste Italiaans-superprof is gemakkelijk, transparant en veilig op het platform van Superprof. Je geeft in je zoektocht aan of je online of op locatie wilt leren en vervolgens krijg je profielen te zien van alle beschikbare Superprofs die jou kunnen helpen je Italiaans naar een hoger niveau te tillen. Zo kun je gemakkelijk bekijken wie qua achtergrond en jouw manier van leren het beste bij jou past. Bij je keuze voor een Italiaanse leraar kun je ook gebruik maken van de reviews die leerlingen voor jou aan de bijles-Italiaansleraren hebben gegeven. Zo verzeker je jezelf van goede kwaliteit, gekeurd door andere enthousiastelingen net als jij. Ook de uurtarieven staan vermeld bij de profielen. Check of dit in jouw budget past. Overigens verzorgen de meeste Superprofs de eerste les gratis. Zodoende kun je zonder verdere verplichtingen ontdekken of jullie een match hebben. Om optimale veiligheid te waarborgen geschiedt alle communicatie altijd via het platform zelf.

De ideale match om Italiaans te leren

Om een veilige kennismaking te garanderen stel je na het selecteren van de gewenste leraar Italiaans een lesaanvraag op. Hierin geef je exact aan wat jij verwacht van de lessen. Op die manier weet de bijlesprofessional die jij hebt geselecteerd precies wat jouw doelen zijn en kan hij of zij bepalen of er een potentiele match is. Daarmee voorkomen jullie beide eventuele teleurstellingen.

In de praktijk

Heb je met veel plezier Italiaans geleerd van een van de professionals van Superprofs.nl, dan kun je het direct in de praktijk brengen bij een van je volgende bezoeken aan Italië. Maak indruk op de ober door in zijn eigen taal jouw maaltijd te bestellen, of houd een praatje met de eigenaar van het appartement waar je zit. Met een tong die Italiaans praat beleef je Italië bijna als een echte Italiaan!