Het land van de pizza, pasta en het lekkere weer: Italië! Perfect voor een stedentrip in de lente, want zo geniet je al vroeg in het jaar van de zon. En dat niet alleen: in Italië zijn een heleboel prachtige steden te ontdekken. Kies jouw favoriet! Vervolgens is het tijd om te genieten van een heerlijke stedentrip. Een eenvoudige manier van reizen, omdat je maar één bestemming hebt en er altijd iets te doen is in de levendige stad. En een stedentrip kan altijd: aan een paar dagen heb je al genoeg, dus er is geen excuus om niet te gaan. Ontdek de mooiste plekken in Italië in deze blog.

Rome

Een stedentrip naar Rome: bij wie staat het niet hoog op het verlanglijstje? Ook als je er al eerder geweest bent, is het een feest om de stad nogmaals te bezoeken. Wie voor de eerste keer gaat, heeft er een heleboel te ontdekken. De hoofdstad is natuurlijk de bekendste stad van het land, en er is enorm veel te doen! Een stedentrip naar Rome is via Stedentrips.nl heel eenvoudig te boeken waarbij reis en verblijf in één keer geregeld is.

Bezoek de highlights waaronder het Vaticaan, het Colosseum, de Sixtijnse kapel en St. Pieter. Daar kun je een stedentrip al helemaal mee vullen! Maar het is juist ook een idee om de reis niet helemaal vol te plannen, en om gewoon rond te wandelen en te zien waar de dag je brengt. In de lente is het er nog niet zo heet, dus je kunt heel wat kilometers maken. Om de dag af te sluiten op een terras, met een wijntje en een Italiaans gerecht erbij. Genieten geblazen!

Napels

Mag jouw stedentrip naar Italië wel een rauw randje kennen? Dan is het een idee om meer naar het zuiden van het land af te reizen, naar Napels! Een stoere stad, die ook wel wordt omschreven als een ruwe parel. Want waar steden als Rome en Venetië enorme toeristische trekpleisters zijn, is dat in Napels nog wat minder het geval. Ideaal als je daarnaar op zoek bent!

Een van de grootste voordelen aan een stedentrip naar een minder toeristische stad? Het eten! Aangezien de restaurants hier minder zijn gericht op het toerisme, vind je hier echt authentiek Italiaans eten. De ingrediënten zijn er enorm vers en er wordt veel met vis gekookt. Of probeer eens een typische specialiteit zoals ragù! Duik de karakteristieke wijken als Spaccanapoli en Sanità in, bezoek een kasteel, en rijdt mee met metrolijn 1: jouw stedentrip is helemaal compleet.

Milaan

Wie dol is op winkelen, brengt een bezoek aan Milaan. Deze Italiaanse stad heeft weer een heel andere vibe: modern, stijlvol en luxueus. Dat maakt deze stad ook een van de 13 leuke voorjaarsbestemmingen uit het overzicht van Stedentrips.nl. Als je al meerdere andere Italiaanse steden hebt bezocht, is het heerlijk om ook eens van deze sfeer te proeven.

Je kunt in Milaan terecht voor de belangrijkste modehuizen die de wereld kent. Om prachtige nieuwe outfits aan te schaffen! In het grote winkelgebied in het centrum van de stad, dat ook wel de ‘Gouden Vierhoek’ wordt genoemd, sla jij je slag. Maar er zijn nog veel meer bezienswaardigheden in Milaan, zoals de Dom van Milaan en Castello Sforzesco. Bijzondere plekken om je de ogen uit te kijken!

Wat is jouw favoriete Italiaanse stad?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Stedentrips.nl