Het oogappeltje van Het Land van de Laars

Ooit waren de Cinque Terre vijf geïsoleerde gehuchten die maar moeilijk te bereiken waren. Vandaag de dag is dat wel anders en reizen talrijke toeristen naar de Cinque Terre af voor een vakantie aan een van Italiës meest schitterende kustlijnen. Desondanks hebben de dorpjes, die op hoge kliffen zijn gelegen, hun authenticiteit wonderbaarlijk goed kunnen behouden. Tussen hen loopt een uitgebreid netwerk van wandelpaden, waar de wijn- en olijfgaarden het landschap verder inkleuren. Italiës oogappeltje is niet te versmaden.

Populaire plaatsen aan de Cinque Terre

Vakantiehuizen aan de Cinque Terre

Vind hier je vakantiehuis in deze regio.

Cinque Terre
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Cinque Terre
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Cinque Terre
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over de Cinque Terre

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de Cinque Terre.

Alle artikelen over deze regio

Wandeltochten over eeuwenoude voetpaden

Misschien is het juist wel de zeer beperkte aanwezigheid van bezienswaardigheden als belangrijke kunstwerken, paleizen en kastelen wat reizigers zo sterk aantrekt. De omringende natuur en de sfeer die rond de Cinque Terre in Italië heerst, zorgen voor zijn aantrekkingskracht. Deze ontdek je het beste door gebruik te maken van de eeuwenoude voetpaden. Een van de bekendste wandelroutes van de Cinque Terre is Il Sentiero Azzurro. Houd er wel rekening met flink wat drukte. Het gebruik van de trein is een alternatief voor zeer warme dagen en minder fervente wandelaars.

De afstand tussen de vijf dorpen per trein overbruggen

De vijf dorpjes van de Cinque Terre -Monterosso al Mare, Manarola, Vernazza, Corniglia en Riomaggiore- zijn ook middels een treinspoor met elkaar én met Genoa, Pisa en Rome verbonden. In beide richtingen rijden de treinen vier keer per uur. De tarieven liggen erg laag. Ben je voornemens in de Cinque Terre je vakantie door te brengen en wil je per trein kunnen reizen? Kies dan voor een Cinque Terre Card die je toegang geeft tot alle wandelpaden én de trein.

De Cinque Terre Card

Een van de belangrijkste tips voor deze vakantie is om je kaartje voor de vijf vissersdorpjes van het Parco Nazionale delle Cinque Terre vooraf aan te schaffen. Doe je dit online, dan scheelt dit veel gedoe. Je kunt de Cinque Terre Card natuurlijk ook in La Spezia en op de treinstations van alle vijf de dorpen aanschaffen. De prijzen kunnen variëren per seizoen en zijn dus afhankelijk van wanneer je precies aan de Cinque Terre vakantie viert. Doorgaans liggen de prijzen tussen de €5,- en de €8,-. Voor kinderen, ouderen en gezinnen gelden er speciale kortingstarieven.

Neem de tijd en geniet!

Wil je de Cinque Terre in Italië gaan ontdekken, trek daar dan genoeg tijd voor uit. Het advies luidt om minstens drie dagen te reserveren. Overnachten aan de Cinque Terre is in elk dorp mogelijk, maar wel erg duur in verhouding met de kwaliteit van de hotels Veel reizigers wijken voor een overnachting dan ook uit naar La Spezia, of nog iets verder weg, in Genua. Vanuit La Spezia ben je in slechts een paar minuten bij het dichtstbijzijnde dorp Riomaggiore.