Er was eens… een kinderboekenschrijver. Gianni Rodari (1920-1980) was een van de belangrijkste kinderboekenschrijvers van de twintigste eeuw. Inmiddels is hij helaas al 30 jaar geleden overleden, maar hij heeft een fantastisch oeuvre achtergelaten. Vele gedichten, rijmpjes en korte verhalen voor kinderen van 6/7 jaar staan nu nog steeds in de bestseller top 10 voor kinderboeken en zijn vertaald in 46 talen over de hele wereld. In 1970 won Gianni Rodari niet voor niets de Hans Christian Andersen Prijs, een soort Nobelprijs voor kinderliteratuur.


Vooral door zijn boek ‘Favole al telefono’ is hij beroemd geworden. Een man die veel op reis is, vertelt daarin elke avond een verhaaltje aan zijn dochtertje die thuis in bed ligt. Hij kan natuurlijk niet te lang bellen, want hij moet zijn telefoonrekening uit eigen zak betalen. Soms, als hij goede zaken heeft gedaan, mag het verhaal ietsjes langer zijn. Het levert korte humoristische, vaak aandoenlijke stukjes op, in een makkelijk Italiaans speciaal voor kinderen. Maar zeker ook voor volwassenen om van te smullen!

Helaas is op dit moment geen van zijn boeken verkrijgbaar in het Nederlands. Een kleine uitgave in het Italiaans, uitgegeven door een Duitse uitgever, is te bestellen via www.ilsogno-shop.nl.