De stad die zijn vleugels eindelijk heeft gespreid

Het afvoerputje van het land. Lange tijd werd Napels binnen Italië en daarbuiten zo gezien. Maar waar de stad ooit met niets anders dan duistere zaken in verband werd gebracht, heeft Napels dat imago nu langzaam maar zeker van zich afgeschud. De bakermat van de pizza, aan de voet van de Vesuvius, heeft nog steeds dat typisch rauwere randje, maar toont zich ook vaak genoeg van zijn zachte kant. Van imposante paleizen tot chaotische volkswijken: in Napels is een vakantie een aaneenschakeling van verrassingen. Je vliegt in amper tweeënhalf uur van Amsterdam naar Napels.

Vakantiehuizen in Napels

Vind hier je vakantiehuis in deze stad.

Napels
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Napels
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Napels
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Napels

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de stad Bari.

Alle artikelen over deze regio

Centro Storico, het historische centrum van Napels

Het historische centrum van Napels, Centro Storico, heeft genoeg bezienswaardigheden om de dagen van cultuurliefhebbers die een stedentrip in deze stad maken, van begin tot eind te vullen. Musea en cultureel erfgoed zijn hier volop vertegenwoordigd. Bezoek bijvoorbeeld het middeleeuwse kasteel Castelnuovo, dat je ook nog eens een prachtig uitzicht over de ‘Vesuviusstad’ geeft. Of het Castel dell’Ovo, dat aan de Golf van Napels ligt. Ook een bezoek aan het Museo Archeologico Nazionale behoort tot de beste tips. Het museum herbergt een imposante verzameling klassieke kunstschatten.

Quartieri Spagnoli

Proeven van het volkse leven in deze stad? Vanaf de bekendste winkelstraat Via Toledo sla je de nauwe straatjes van de Spaanse wijk in: in het Quartieri Spagnoli heerste vroeger de Camorra. Tegenwoordig zou niemand die Napels tijdens zijn vakantie bezoekt, de wijk mogen overslaan.

Al wandelend door de smalle straten met vele trappen, onder het felgekleurde wasgoed door, hoor je hoe de muziek uit de openstaande ramen schalmt en dringen de geuren van versbereide pasta je neus binnen. Hier weet Napels al je zintuigen te prikkelen.

Wat is er te doen in de omgeving van Napels?

Vlak bij Napels in Italië ligt de actieve vulkaan Vesuvius. Met de auto rijd je tot één kilometer onder de krater. Daarvandaan brengt een busje je naar de top. Je hebt er een prachtig uitzicht over de stad. Zorg hier wel altijd voor stevige schoenen en winddichte kleding! En wil je je weekend in de stad combineren met het strand? Het warme klimaat aan de kust van Napels maakt ook dat mogelijk! Vaar naar het eiland Capri en geniet van een wonderschone plek waar zelfs de Romeinen al graag vertoefden.

Een vakantie naar Napels is een vakantie boordevol avontuur

Napels maakt Italië, of beter gezegd de regio Campanië, nog een stuk aantrekkelijker dan hij al is. Neem je deze stad in je rondreis op, dan kun je op flink wat avontuur rekenen. Is het niet op de Vesuvius, dan is het wel in de ondergrondse catacomben, die gedurende de geschiedenis voor de meest uiteenlopende doeleinden werden gebruikt. Honger gekregen van al je belevenissen? Gelukkig staat in Napels de wieg van de pizza. Soms moet je even in de rij staan, maar de beloning is altijd tongstrelend!