Van historische schoonheid tot luxe jetseteilanden

Wie Campanië zegt, zegt Napels, de adembenemende Amalfikust en een van de bijzonderste overblijfselen uit de antieke oudheid: Pompeï. Voeg daar sprankelende jetsetbestemmingen als het eiland Capri aan toe en je hebt een regio die wat betreft variatie voor geen enkel ander stukje Italië onderdoet. Samen met het heerlijke klimaat en de uitstekende keuken maken deze elementen van Campanië een vakantie bestemming die in je geheugen gegrift blijft. Veel reizigers kiezen de stadjes Salerno of Sorrento als uitvalsbasis voor al hun ontdekkingstochten door de streek.

Populaire plaatsen in Campanië

Vakantiehuizen in Campanië

Vind hier je vakantiehuis in deze regio.

Campanië
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Campanië
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Campanië
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Campanië

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de regio Campanië.

Alle artikelen over deze regio

Het Napels van de pizza, Maradonna en de Camorra

Napels. De bakermat van de pizza bevindt zich aan de voet van de Vesuvius, die behalve de Etna nog de enige actieve vulkaan van Europa is. De stad met zijn ruige reputatie en ongepolijste schoonheid, imposante paleizen en chaotische volkswijken. In het historische centrum van deze hoofdstad van Campanië tref je een afwisseling van klassieke schoonheid en gezellige steegjes vol eetgelegenheden en delicatessenzaakjes. In de Spaanse wijk, het Quartieri Spagnoli waar vroeger de Camorra heerste en Maradonna nog volop wordt vereerd, geniet je van het volkse karakter van de stad.

De kleurrijke Amalfikust

De Amalfikust mag zich gerust hét sieraad van Campanië in Italië noemen. De steile kustlijn van de Costiera Amalfitana telt tal van unieke dorpjes die veelal nog een middeleeuws karakter en traditionele gebruiken hebben. De pastelkleurige huisjes en talrijke citroenbomen maken het de mooiste kustlijn van Campanië én Italië. Naast historische bouwwerken tref je er ook karakteristieke baaitjes waar de strandervaring een heel andere dimensie krijgt. Vier je in Campanië vakantie, dan is deze niet compleet zonder een bezoek aan deze kleurrijke kust. Positano is het bekendste dorpje.

Tweeduizend jaar terug in de tijd in Pompeï

Het antieke stadje Pompeï dat gekenmerkt werd door een bloeiende Grieks-Romeinse cultuur werd in het jaar 79 na Christus bedolven onder de as en lava van de uitgebarsten Vesuvius. Het bijzondere is dat de plaats prachtig bewaard is gebleven onder al dat puin. Zelfs diverse tweeduizend jaar oude schilderijen hebben het natuurgeweld haast ongeschonden doorstaan. Wie Pompeï in Campanië bezoekt, hoeft dan ook geen moeite te doen om te begrijpen hoe dit stadje er vroeger uitzag. De woningen, tempels, badhuizen en standbeelden lijken anno nu nog steeds te leven!

Een vakantie in hoofdletters

Over Campanië kun je haast niet uitgepraat raken. De regio, van welk het uiterlijk grotendeels door de imposante Vesuvius wordt gedomineerd, doet je van de ene in de andere verbazing vallen. Diezelfde vulkaan heeft gezorgd voor een vruchtbare bodem, waar onder meer olijfgaarden, kastanjebossen en citrusbomen perfect gedijen. Ook natuurliefhebbers zullen in Campanië een vakantie naar hun hart vieren. Verblijven kan op een camping midden in die natuurlijke omgeving, maar ook in een van de vele andere accommodaties. Boek je reis en vier vakantie in hoofdletters.