Hier worden dromen werkelijkheid

Begrensd door de Ionische Zee én de Tyrreense Zee, maar toch nog relatief onontdekt. Hoe dat kan blijft een mysterie, maar jou als reiziger lukt het zo wel om in Calabrië met het échte Italië kennis te maken. De 800 kilometer tellende kustlijn met zijn witte zandstranden en rotsachtige baaitjes, de prachtige landbouwgebieden waar olijven, druiven, citrusvruchten en pepers het kleurenpalet bepalen en de historische overblijfselen maken van je rondreis door Calabrië de vakantie die je stoutste dromen overtreft.

Vakantiehuizen in Calabrië

Vind hier je vakantiehuis in deze regio.

Calabrië
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Calabrië
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Calabrië
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Calabrië

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de regio Calabrië.

Alle artikelen over deze regio

Tropea is binnen Calabrië dé vakantie bestemming voor zonzoekers

De ware strandliefhebber gaat voorafgaand aan zijn vakantie in Calabrië op zoek naar tips betreffende de beste stranden van de regio. Wat dan al gauw blijkt, is dat zowel de locals als de bezoekers het er roerend over eens zijn dat Tropea de nummer één van alle bestemmingen voor zonaanbidders is. Het prachtige dorpje met zijn pastelkleurige huisjes en zijn centrum vol restaurants, ijszaakjes en delicatessenwinkeltjes is met een lange trap verbonden aan het goudgele zandstrand aan de Tyrreense Zee.

Bossen en bergketens met bijzondere bewoners

Maar bij oogverblindende stranden houdt het in Calabrië in Italië allemaal niet op. De regio kent ook meer dan genoeg interessante plaatsen voor natuurliefhebbers. Neem bijvoorbeeld het Parco Nazionale della Sila, dat zich rondom een wel 2.000 meter hoge bergketen uitstrekt. Door de dichtbegroeide naaldbossen en langs de helderblauwe meren baan je je een weg door dit park. Dit bijzondere stukje Calabrië wordt overigens bewoond door de wolf. Alhoewel de dieren schuw zijn, is de kans groot dat je er in de verte af en toe een ziet lopen.

Landelijk charme

De bevolking van Calabrië in Italië tref je veelal in prachtig gesitueerde dorpen die zo het decor voor een sprookje zouden kunnen vormen. Een plaatsje dat je niet mag overslaan wanneer je in Calabrië je vakantie viert, is Stilo. Het ligt in de bergen en heeft een bijzonder kerkje met vijf koepels. Het plaatsje Reggio di Calabria ligt helemaal in het uiterste puntje van de regio. Op heldere dagen lijk je Sicilië haast aan te kunnen raken. In Reggio di Calabria bezoek je een van ’s lands belangrijkste musea: het Museo Nazionale della Magna Grecia.

Reis en verblijf

Ben je voornemens in Calabrië je vakantie door te brengen, dan heb je wat accommodaties betreft een ruime keuze. Hotels zijn er in alle soorten en maten, maar ook leent deze bestemming zich bij uitstek voor agriturisme. In een vakantiehuis of ander onderkomen op het platteland bevind je je op een heerlijke serene plek, die als fijne uitvalsbasis voor alle bezienswaardigheden in de omgeving dient. Vluchten naar Calabrië worden alleen vanuit Rotterdam rechtstreeks uitgevoerd. Je vliegt dan naar Lamezia Terme. Daar huur je een auto en rijd je rechtstreeks de vrijheid in!