Een aaneenschakeling van pracht van Genua tot de Franse grens

Een vakantie aan de Bloemenrivièra breng je door in een regio die zijn naam zeker eer aandoet. De Italiaanse Rivièra loop van de grens met Frankrijk helemaal tot Toscane en wordt ook wel de Ligurische Kust genoemd. Hij strekt zich ten oosten en ten westen van havenstad Genua uit. Het oostelijke gedeelte noemt men Riviera di Levante, terwijl het westelijke deel Riviera di Ponente wordt genoemd. Dit westelijke deel noemen we ook wel Bloemenrivièra of Riviera dei Flori.

Populaire plaatsen in de Bloemenrivièra

Vakantiehuizen in de Bloemenrivièra

Vind hier je vakantiehuis in deze regio.

Bloemenrivièra
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Bloemenrivièra
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Bloemenrivièra
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over de Bloemenrivièra

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de Bloemenrivièra.

Alle artikelen over deze regio

De mooiste plekken om tijdens je vakantie aan de Bloemenrivièra te bezoeken

De Bloemenrivièra van Italië staat bekend om zijn bloementeelt en sfeervolle badplaatsen met brede zandstranden. Enkele van de bekendste plaatsen zijn San Remo en Alassio. San Remo is een mondaine badplaats die een groot deel van zijn bekendheid dankt aan zijn casino en het jaarlijkse muziekfestival. In Alassio tref je een authentiek centrum met pastelkleurige woningen die bijna tot aan het strand reiken. Liefhebbers van historie begeven zich ook naar de kalksteengrotten van Toirano. Andere bekende plaatsen aan de Bloemenrivièra zijn Imperia en Bordighera.

Een aaneenschakeling van zand- en kiezelstranden

Natuurlijk vier je een vakantie aan de Bloemenrivièra deels voor de bezienswaardigheden die dit bijzondere stukje kustlijn je te bieden heeft, maar ook het strand eist een hoofdrol op. De Bloemenrivièra is een reeks van kiezel- en zandstranden die elkaar voortdurend opvolgen. De Blauwe Vlag, de Bandiera Blu, wappert op veel plaatsen. Zonnebaden kan zowel aan publieke als aan privéstranden. Op die laatste ben je verplicht een ligbedje en parasol te huren. Vooral het strand van Ventimiglia, dat ook geliefd is onder surfers, en het strand van Alassio zijn erg populair.

Combineer de Bloemenrivièra met de Riveira di Levante

Denk je met een bezoek aan de Bloemenrivièra in Italië niet genoeg te kunnen krijgen van de schoonheid van deze kustlijn? Degenen die dezelfde mening is toegedaan, kiezen er vaak voor om deze westelijke kant van de kustlijn met de Riviera di Levante te combineren. Dit oostelijke gedeelte heeft een wat ruiger landschap. Je treft er onder andere de Cinque Terre, die zich misschien wel de vijf mooiste dorpen op aarde mogen noemen. Andere reizigers kiezen er juist weer voor om een vakantie aan de Bloemenrivièra met de Côte d’Azur of de Provence te combineren.

Een bestemming binnen handbereik

Aan de Bloemenrivièra is het genieten van de mooiste dorpjes en het zonnebaden in een decor als nooit tevoren. Een extra snuf cultuur voeg je aan je vakantie toe door ook havenstad Genua te bezoeken. Een reis naar deze kustlijn is zo gemaakt. Vanuit Nederland vlieg je naar Nice, Turijn, Milaan of Genua en reis je vervolgens per auto verder. Met eigen auto reizen is natuurlijk ook goed mogelijk. Verblijven doe je in dit gebied in een van de vele hotels of appartementen, maar ook binnen agriturismo en glamping bestaat een groot aanbod.