Het is niet makkelijk om uit het enorme aanbod van hotelletjes in Rome een leuke uit te zoeken. Vandaar hier een tip uit eigen ervaring: B&B ARoma. De leuke gastheer Marco heeft in een groot historisch appartementengebouw vlakbij Termini een appartement omgebouwd tot een B&B met drie leuke kamers.

Op de rijk gedecoreerde kamers ‘I tetti di Roma’, ‘Le Fontane di Roma’ en ‘I fiori di Roma’ is je Italiaanse ontbijtje al aanwezig in een koelkastje, waardoor je kan opstaan en ontbijten waneer je wilt. Een badkamer op de kamer garandeert nog meer privacy. ‘I fiori di Roma’ is de mooiste en ruimste kamer met een keukentje en een heerlijk dakterrasje, ideaal voor een langer verblijf in Rome. Deze kamer is eventueel voor 4 personen geschikt.

De Via Palestro is een rustige straat met enkele bars en restaurants en ligt op loopafstand van het station Termini, waar je meestal terecht komt vanaf alle vliegvelden. Het centrum is ook goed te voet te bereiken, maar vanaf Termini vertrekken ook alle belangrijke bussen en metro’s De appartementen in de grote Palazzi aan deze straat zijn bijna allemaal omgebouwd tot B&B’s waardoor het een gezellige maar nette toeristenboel is. Een ideaal plekje om rustig de hoofdstad van Italie te ontdekken.

Aroma B&B, Via Palestro 49, Rome, +39 3402847643
Prijzen voor een tweepersoonskamer EUR 75-120