Van hagelwitte stranden tot robuuste berggebieden

Soms verbaas je je over het feit dat een streek zo onbekend kan zijn bij het grote publiek. Om je vervolgens gauw te realiseren dat je je  hiermee gelukkig mag prijzen. De witte stranden en de helderblauwe zee van Basilicata in Italië hoef je namelijk met maar weinig anderen te delen. Behalve het strand bezoek je hier ook de onherbergzame stukken van de zuidelijke Apennijnen en de talloze authentieke dorpjes die over de hele regio zijn verspreid. In een agriturismo beleef je het optimaal.

Vakantiehuizen in Basilicata

Vind hier je vakantiehuis in deze regio.

Basilicata
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Basilicata
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Basilicata
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Basilicata

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de regio Basilicata .

Alle artikelen over deze regio

Ronddwalen in de straatjes van Sassi di Matera

Wie zoekt naar de bijzonderste bezienswaardigheden om in Basilicata te bezoeken, treft bovenaan elk lijstje dezelfde naam: Matera. Zijn Sassi di Matera, in rotsen ingegraven huizen en kerken, hebben hem internationaal op de kaart gezet. Matera behoort tot de oudste permanent bewoonde steden van de wereld. Zelfs kloosters werden in de rotsen uitgehakt. De Sassi di Matera staan inmiddels al ruim een kwart eeuw op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Maak een wandeling door deze prachtige wijk en geniet van de onvergetelijke uitzichten.

Castelmezzano: het kleurrijke dorp van de Lucanische Dolomieten

Het middeleeuwse dorp Castelmezzano ligt aan de voet van de Lucanische Dolomieten en ligt niet ver van het andere bijzondere bergdorp Pietrapertosa. Het schilderachtige dorpje met zijn smalle straatjes heeft een geschiedenis die in de tiende eeuw begon. Dit dorp mag je, wanneer je in Basilicata je vakantie viert, zeker niet overslaan. Het ligt ingeklemd tussen de berghellingen, waar veel aan veeteelt wordt gedaan. In het plaatsje met zijn kleurrijke huisjes heerst een vredige sfeer. Andere toeristen kom je er haast niet tegen.

Pietrapertosa

Vlak bij Castelmezzano tref je het dorpje Pietrapertosa, het hoogst gelegen dorp van het berggebied. Zijn kasteel, kerken en oude vesting zijn niet te missen bezienswaardigheden, maar ook het uitzicht dat je vanaf dit dorp hebt is op zijn minst bijzonder te noemen. Ben je in Basilicata en wil je zowel Pietrapertosa als Castelmezzano bezoeken? Durfals maken gebruik van de ‘Vollo dell’Angelo’, oftewel ‘De vlucht der engelen’. Deze zipline op 400 meter hoogte behoort tot de snelste ter wereld: met 120 kilometer per uur roetsj je door de valleien.

Sportieve uitdagingen in de Lucanische Dolomieten van Basilicata

Zoals genoemd tref je in Basilicata in Italië de Lucanische Dolomieten, een berggebied dat zijn naam ontleent aan zijn gelijkenis met de Dolomieten in het noorden van het land. Vier je als natuurliefhebber of sportieveling in Basilicata je vakantie, dan kun je je geluk niet op. Voor wandelaars, bergbeklimmers en mountainbikers is Basilicata dan ook een goed bewaard geheim. Sinds het eind van de jaren negentig werd het berggebied samen met het bos Gallipoli Cognato tot het natuurpark ‘Parco Regionale Gallipoli Cognato e Piccole Dolomiti Lucane’ verenigd.