Op naar de stad van de barok

Niet voor niets draagt de stad verschillende bijnamen: Stad van de barok, Florence van het zuiden en het Athene van Puglia. Vier je in Lecce je vakantie, dan heb je bovendien ook nog eens de Adriatische én de Ionische Zee binnen handbereik. Tel daar de gezellige bars en restaurants bij op en de ingrediënten voor een veelzijdige zonvakantie zijn compleet!

Vakantiehuizen in Lecce

Vind hier je vakantiehuis in deze stad.

Lecce
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Lecce
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Lecce
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Lecce

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over Lecce.

Alle artikelen over deze regio

De ontelbare bezienswaardigheden van Lecce

De lijst met bezienswaardigheden in Lecce is imposant. Een stadswandeling is een duik in een eeuwenoude geschiedenis. Naast de barokke architectuur zijn ook de Romeinse overblijfselen er in overvloed. Op het Piazza Sant’Oronzo, een van de belangrijkste plekken, zie je overblijfselen van een Romeins amfitheater. Ook een zelfs pre-Romeinse necropolis ligt daar in de buurt. Op hetzelfde plein in Lecce tref je ook de Zuil van Sint-Orontius, die de bewoners aan de beschermheilige van hun stad schonken.

Een centrum van marmer

Lecce staat in Italië bekend om zijn barokke architectuur. De gebouwen met hun gedetailleerde ornamenten zijn vervaardigd van een kalksteen die in de nabije omgeving van Lecce wordt gewonnen. Pietra leccesse is een marmersoort die overal in de stad terugkomt. Wil je het authentieke architecturale karakter van Lecce tijdens je vakantie goed leren kennen? Bezoek de stad dan vroeg in de ochtend, of juist tussen de middag. De winkels houden dan een lange middagpauze, waardoor je alle rust en ruimte hebt.

Bestemming voor fijnproevers

Alhoewel de stad een onvergelijkbaar voorkomen heeft, heeft Lecce met de rest van Italië één ding gemeen: de heerlijke smaken. Zo is in Lecce een vakantie niet compleet te noemen wanneer je je tanden niet in een pasticciotto hebt gezet: een heerlijk gebakje gevuld met banketbakkersroom. Laat er meteen een espressino bij inschenken. En terwijl je al wandelend door het centrum van de ene in de andere verbazing valt, is een puccia leccese -een gevuld broodje van pizzadeeg- alles wat je nodig hebt.

Lecce: een vakantie vol cultuur én strand!

Alhoewel je in Lecce niet uitgekeken raakt, wil je de stad misschien wel met een verkoelend dagje aan de kust combineren. Lecce behoort in Italië tot de steden met een gezegende ligging: op slechts tien kilometer ten oosten ligt de Adriatische Zee en de geliefde kuststreek Salento binnen handbereik. Twintig kilometer ten westen van de stad duik je in de Ionische Zee. De Salento is onder de Italianen zelf mateloos geliefd. Niet zo gek, want de stranden lijken er wel tropisch.

Tips voor uitstapjes in de omgeving

Vier je vakantie in Lecce, bezoek dan ook Polignano a Mare, het eveneens barokke maar kleinere Galatina en tal van vissersdorpjes als Gallipoli. Lecce vormt een prima uitvalsbasis om de hak van de Italiaanse laars te ontdekken. Geen zin om een auto te huren? Ook de treinverbindingen zijn prima. In Lecce en omgeving tref je weinig toeristen en nauwelijks Engels sprekende locals. Dit stukje Zuid-Italië is een waar avontuur!