Een regio van ongeëvenaarde rijkdom

Puglia, in het Nederlands Apulië genoemd, behoort weliswaar tot de minder economisch welvarende streken van het land, maar heeft wat betreft natuur en cultuur een ongeëvenaarde rijkdom. Een reis naar Apulië is een reis met een ongepolijst karakter. Het mediterrane klimaat zorgt voor een zonovergoten vakantie én vormt de ideale omstandigheden voor de wijnranken. Laat in dit wijnwalhalla in opkomst dus zeker een glaasje voor je inschenken!

Populaire bestemmingen in Apulië

Dit zijn de populairste plaatsen in de regio Apulië.

Vakantiehuizen in Apulië

Vind hier je vakantiehuis in deze regio.

Apulië
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Apulië
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Apulië
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Apulië

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de regio Apulië / Puglia.

Alle artikelen over deze regio

Het unieke karakter van Apulië

Puglia wordt in Italië én daarbuiten geroemd om zijn verse producten en authentieke gerechten. Naast zijn keuken staat Puglia ook bekend om zijn trulli; ronde, kalkstenen huisjes met kegelvormige daken. Een vakantie in deze regio is niet compleet zonder een bezoek aan trullihoofdstad Alberobello. Eén van de beste tips die we je voor een vakantie in Apulië kunnen geven? Huur een auto en ontdek de magie van de historische (kunst)stadjes in het heuvelachtige landschap.

De trullihuisjes van de Valle d’Itria

De allermooiste dorpjes van Apulië vind je in Valle d’Itria, de vallei die bekendstaat om zijn trullihuisjes en waar je ook Alberobello vindt. Alberobello ligt op twee heuvels. Zorg ervoor dat je de stad op tijd bezoekt en vooral de authentieke wijk Aia Piccola niet overslaat. Je treft er zo’n 1400 trullihuisjes. Een deel daarvan wordt bewoond, terwijl een ander deel dient als restaurant, bar of café. De trullihuisjes staan inmiddels al een kwart eeuw op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Andere bezienswaardigheden om niet over te slaan

Alhoewel een vakantie in Puglia in Italië niet compleet is zonder een bezoek aan -of misschien zelfs wel een overnachting in- de trullihuisjes, zijn er nog meer bezienswaardigheden die het karakter van deze unieke regio medebepalen. Bezoek ook zeker eens Bari, de hoofdstad van Apulië. De kleine steegjes van Bari Vecchia en de schilderachtige haven vormen een bijzonder plaatsje. Ook de barokke kunststad Lecce en het van oorsprong Griekse Polignano a Mare behoren tot de must-sees.

De kustlijn van Puglia

Behalve een authentiek binnenland heeft Puglia ook een schitterende kustlijn. De badplaats Vieste op het schiereiland Gargano heeft een bijzondere ligging en een middeleeuws centrum. Zonnebaden doe je hier in een unieke sfeer. Onder de Italianen zelf is de Salento mateloos populair. Deze kuststrook loopt van Lecce tot Brindisi en wordt gekenmerkt door stranden die je niet in Europa, maar in tropische gebieden zou verwachten. Zo is Apulië dé plek om cultuur met zon en strand te combineren.

Reizen naar en verblijven in Puglia

Zin in een reis naar Puglia in Italië? De regio is makkelijk te bereiken. Vanuit Nederland (Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven) vlieg je in ongeveer tweeënhalf uur naar Bari of Brindisi. Wie Apulië vooral voor een zonvakantie in Salento bezoekt, kiest voor een ticket naar het zuidelijker gelegen Brindisi. Het minimale toerisme in de regio zorgt ervoor dat je kunt overnachten in knusse, authentieke accommodaties: bed and breakfasts, boetiekhotels, oude boerderijen en trullihuisjes.