Aperol Spritz is een nieuwe ontdekking van deze zomer.  Spritz, afkomstig uit Italië, is een heerlijk fris en sprankelend drankje dat met haar fel oranje kleur een zomers gevoel heeft. Genieten van het moment is dan ook waar het drankje voor staat, oftewel ‘La Dolce Vita’. De Italianen zijn al lang geleden verslingerd geraakt aan het drankje, bestaande uit een scheut van een Italiaans bitter, Prosecco en soda, maar langzaam verovert dit oranje drankje ook de rest van Europa. Helaas is de zomer alweer voorbij, maar met Spritz kun je toch nog even nagenieten.

Aperol is in 1919 ontwikkeld door de Italiaanse broeders Barbierie en werd geïntroduceerd tijdens de internationale beurs van Padua. In 1930 lanceerde het merk een vooruitstrevende campagne, speciaal gericht op vrouwen. Het drankje werd gepresenteerd als het drankje dat goed voor je figuur is dankzij het lage alcohol percentage van slechts 11%. Aperol Spritz is al jaren onderdeel van de Italiaanse lifestyle.

APEROL SPRITZ – Het Recept
3 delen (6cl) of Cinzano Prosecco
2 delen (4cl) of Aperol
1 1cl soda
5 ijsblokjes en een schijfje sinaasappel
Doe de ijsblokjes en het schijfje sinaasappel in het glas. Schenk eerst prosecco, vervolgens de Aperol en als laatste de soda in het glas. Dit voorkomt dat de Aperol onder in het glas blijft.

Kijk hier voor meer info en heerlijke sfeerplaatjes.