Een gebergte dat je alles te bieden heeft

Zoek je de Apennijnen op een kaart, dan zie je dat het gebergte in Ligurië begint en helemaal tot in Calabrië doorloopt. Niet zo verwonderlijk dus, dat de Apennijnen voor Italië zo bepalend zijn. De Apennijnen vormen een ware droombestemming voor actieve vakantiegangers die het liefst elke dag in de frisse buitenlucht zijn. En wil je je sportieve activiteiten eens afwisselen met iets anders? Het gehele berggebied is rijk aan bijzondere steden, middeleeuwse stadjes en kastelen.

Populaire plaatsen in de Apennijnen

Vakantiehuizen in de Apennijnen

Vind hier je vakantiehuis in deze regio.

Apennijnen
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Apennijnen
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Apennijnen
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over de Apennijnen

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de Apennijnen.

Alle artikelen over deze regio

De noordelijke, centrale en zuidelijke Apennijnen

Dit imposante gebergte is dusdanig uitgestrekt dat het lastig is, of beter gezegd: onmogelijk, om over de Apennijnen als één geheel te spreken. Vaak wordt het daarom ruwweg verdeeld in een noordelijk, centraal en zuidelijk gedeelte. Het noordelijke deel loopt van Ligurië tot de grens tussen de regio’s Toscane, Le Marche en Umbrië. Het centrale deel van de bergketen is het hoogst. Het zuidelijke deel begint bij Terracina aan de Tyrreense Zee tot Vasto aan de Adriatische Zee. Daarna loopt het zelfs nog verder, tot in Sicilië. De Etna vormt daar de top.

De hoogtepunten van de Apennijnen

Wie de Apennijnen op de kaart ziet, zal meteen kunnen concluderen dat een groot deel van Italiës hoogtepunten in of langs dit gebergte zijn gelegen. Neem bijvoorbeeld Nationaal Park Cinque Terre, dat beschut achter de Apennijnen ligt. In het centrale deel van de Apennijnen in Italië is Assisi een van de highlights. De basiliek van de heiligverklaarde St. Franciscus trekt jaarlijks veel bedevaartgangers. Ook de door de Romeinen aangelegde Watervallen van Marmore zijn een aanrader. In het zuiden is het onder andere Nationaal Park Matese die hoge ogen gooit.

Wintersporten in de Apennijnen

Terwijl wandelen en fietsen gedurende de rest van het jaar de meest geliefde bezigheden zijn in het berggebied, vormen de Apennijnen binnen Italië in de wintermaanden een van de meest geliefde skigebieden. Bekijk je als wintersporter de Apennijnen op een kaart, dan kun je niet anders concluderen dan dat het gebergte met zijn ruim 700 kilometer aan pistes voor ieder wat wils heeft. Enkele van de bekendste gebieden zijn Alto Sangro en Campo di Giove. Een wintersport in de Apennijnen zijn extra bijzonder door dat typisch Italiaanse charme.

In deze vakantie zijn alle ingrediënten aanwezig

De Apennijnen zijn Italië op zijn veelzijdigst. Een reis naar deze bergketen, of dit nu naar het noorden, midden of zuiden daarvan is, staat garant voor een actieve vakantie waaraan je ook een flinke dosis cultuur en historie kunt toevoegen. De meeste reizigers kiezen voor een autorondreis. Deze kun je vooraf in zijn geheel uitstippelen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Met je eigen auto of een fly drive vakantie ontdek je enkele van de bijzonderste plekken van het land. Plekken waar je anders niet snel zou komen.