Natuur en cultuur hand in hand

Valle d’Aosta, in het Nederlands Aostadal, is een regio waar je optimaal geniet van het natuurschoon en dit combineert met historische en culturele hoogtepunten. In Valle d’Aosta zijn de bezienswaardigheden vooral in en rond regiohoofdstad Aosta te vinden. Zijn Romeinse overblijfselen geven je haast het gevoel door een openluchtmuseum te wandelen. Ook aan de inwendige mens is in deze regio gedacht: traditionele pastagerechten zijn hier in tegenstelling tot de rest van Italië in de minderheid. Kaasfondue en streekwijnen vormen echter een minstens zo smakelijke afsluiting van je dagen.

Vakantiehuizen in Aostadal

Vind hier je vakantiehuis in deze regio.

Aostadal
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Aostadal
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Aostadal
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Aostadal

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de regio Aostadal.

Alle artikelen over deze regio

Sportievelingen zijn in de Aosta Vallei aan het juiste adres

Het afwisselende landschap van Valle d’Aosta in Italië maakt het een van Europa’s geliefdste bestemmingen onder wandelaars en fietsers. Gran Paradiso is het belangrijkste natuurgebied en Italiës oudste Nationaal Park. Het wandelen en fietsen door Valle d’Aosta onderbreek je regelmatig even voor een kopje koffie of een lunch in een gezellig dorpje. Routes zijn er van uiteenlopende moeilijkheidsgraad. Op de rivieren die door het landschap lopen, kun je raften. In de meren van Valle dáosta vind je in de zomermaanden de ultieme verkoeling.

Wintersporten

Alhoewel het skiën in de Valle d’Aosta in Italië nog niet zo bekend is, behoort het Aostadal in Italië tot de meest geliefde wintersportbestemmingen. Het hoogste punt van dit 800 kilometer aan pistes tellende gebied ligt op ruim 2600 meter hoogte. In totaal kun je je winterse vakantie in Valle d’Aosta, dat aan de zuidkant van de Alpen ligt, in wel 23 verschillende skigebieden doorbrengen. De bekendste daarvan zijn Breuil-Vervinia, Monte Rosa en Courmayeur. Aan het eind van een dag op de latten kom je in een van de vele spa’s die de regio telt helemaal tot rust.

Dit zijn in Valle d’Aosta bezienswaardigheden die je niet wilt missen

Behalve aan natuurpracht is Valle d’Aosta ook aan bezienswaardigheden rijk. Alleen al hoofdstad Aosta telt tal van monumenten en wordt om die reden soms ook wel eens het ‘Tweede Rome’ genoemd. Hoogtepunten van de stad zijn de triomfboog Arco d’Augusto en de Piazza della Repubblica. Behalve de hoofdstad telt Valle d’Aosta nog meer bezienswaardigheden; de middeleeuwse dorpjes met hun smalle straatjes en bruggetjes weten iedere bezoeker te charmeren. Fort Bard in het gelijknamige dorpje is een absolute must-see, net als het middeleeuwse kasteel van Fenis, een van de bekendste van de Aostavallei.

Op naar het natuurschoon van Valle d’Aosta in Italië

Benieuwd naar Valle d’Aosta en zijn bezienswaardigheden en natuurschoon? Deze bestemming is minder ver weg dan je wellicht denkt. Per auto leg je ruim duizend kilometer af. Vlieg je liever? Dan zet je koers naar Turijn, Milaan of Genève, waarna je verder reist per huurauto of directe busaansluiting. Een boerderij die dient als B&B of vakantiehuis is verreweg de populairste accommodatie in deze regio. Een verblijf midden in de natuur geeft je vakantie een extra dimensie. Ook campings zijn er in de natuurparken volop te vinden.