Een zonvakantie met een wel heel bijzonder decor

De Amalfikust in Italië heeft zijn plaats op de UNESCO Werelderfgoedlijst meer dan verdiend. De in totaal dertien dorpjes worden stuk voor stuk gekenmerkt door hun historische gebouwen, smalle steegjes en knusse pleinen. Elk van hun stranden liggen aan die schitterend blauwe Tyrreense Zee. Zonnebaden doe je hier voor een wel heel bijzonder decor. De meeste reizigers combineren hun bezoek aan de Amalfitaanse kust met regiohoofdstad Napels, de Vesuvius en andere historische plaatsen, waarvan het ooit onder de as en lava van de vulkaan bedolven Pompeï de bekendste is.

Populaire plaatsen aan de Amalfikust

Vakantiehuizen aan de Amalfikust

Vind hier je vakantiehuis in deze regio.

Amalfikust
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Amalfikust
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Amalfikust
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over de Amalfikust

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de Amalfikust.

Alle artikelen over deze regio

Zo een kleurrijke rondreis maakte je nooit tevoren

Wie naar de Amalfikust in Italië vertrekt, is daar vrijwel nooit op slechts één plek te vinden. De schitterende kustlijn is een ideale bestemming voor een rondreis. Dit maak je overigens over een smalle autoweg die tot de mooiste van de wereld wordt gerekend. Na elke bocht verbaas je je weer over het adembenemende uitzicht. Het heldere zeewater, de talrijke citroenbomen en de pastelkleurige dorpjes vormen samen een compleet kleurenpalet. Een ontdekkingstocht langs de Amalfikust start meestal in Sorrento, dé citroenhoofdstad van Italië.

De dorpen van de Amalfikust

Alhoewel vaak de hele kustlijn tussen citroenhoofdstad Sorrento en Salerno, het kleine zusje van Napels, als de Amalfikust wordt beschouwd, wordt deze officieel door maar dertien dorpjes gevormd. De kustlijn loopt van Positano in het westen tot Vietri sul Mare in het oosten. Positano behoort met zijn wirwar van drukke straatjes tot de meest bekende dorpjes. Zijn Spiaggi Grande strand is een van de breedste van de kustlijn. Het dorpje Amalfi mag zichzelf het culturele epicentrum noemen. Hier vind je verreweg de meeste limoncellowinkeltjes. Het dorpje Ravello behoort tot Italiës meest romantische plekken.

Al wandelend langs de kustlijn

Breng je dit jaar aan de Amalfikust je vakantie door, dan heb je aan bezienswaardigheden geen gebrek. Elk dorp aan deze karakteristieke kust heeft zijn eigen historie en daarbij behorende overblijfselen. De dorpjes zijn onderling verbonden middels de zo bekende autoweg, maar een van de beste tips voor deze bestemming is het in plaats daarvan gebruiken van de wandelroutes. Zo ontwijk je de drukte en word je op nóg adembenemender uitzichten getrakteerd. Wandelen aan de Amalfikust vergt vanwege de hoge rotswanden wel een goede conditie.

Reis en verblijf

De geliefde Amalfikust in Italië is vanuit Nederland eenvoudig bereikbaar. Vliegen naar de Amalfikust doe je niet direct op deze bestemming. In plaats daarvan vlieg je naar Napels. Vanuit Napels bereik je per huurauto in ruim een uur Positano, het vanuit de pizzahoofdstad gezien eerste dorpje van de Amalfikust. De beroemde Italiaanse kustlijn telt tal van luxe hotels, spahotels en boetiekhotels. Velen kiezen daarom een hotel in de nabijheid als alternatief, of verblijven op een camping. Op een glamping bij de Amalfikust geniet je ook van alle luxe die je wenst.