De Italiaanse dolce vita volgens een unieke formule

Halverwege de laars, in Centraal-Italië, tref je de regio de Abruzzen. De regio grenst in het oosten aan de Adriatische Zee en wordt in het westen geflankeerd door de Apennijnen. Het dunbevolkte en ongerepte gebied vormt een aaneenschakeling van prachtige natuurgebieden, historische dorpjes en culinaire verrassingen. De Adriatische Zee biedt volop verkoeling en waterpret. Kortom, een zonvakantie waarin alle elementen aanwezig zijn.

Populaire plaatsen in de Abruzzen

Vakantiehuizen in de Abruzzen

Vind hier je vakantiehuis in deze regio.

Abruzzen
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Abruzzen
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Abruzzen
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over de Abruzzen

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de Abruzzen.

Alle artikelen over deze regio

Op vakantie naar de Abruzzen: een walhalla voor natuurliefhebbers

Wie verzot is op de natuur, is in de Abruzzen in Italië helemaal op zijn plek. De regio laat zich kenmerken door de ruige bergtoppen van de Apennijnen en enkele van de prachtigste meren die het land rijk is. Tijdens een vakantie in de Abruzzen kun je maar liefst vier natuurparken bezoeken: het Parco Regionale Sirente Velino, het Parco Nazionale della Majella, het Parco Nazionale del Gran Sasso e Monti della Laga en het Parco Nazionale d’Abruzzo. Die laatste is met zijn uitgestrekte bossen en rijkdom aan flora en fauna de absolute trots van de regio.

L’Aquila en andere plaatsen in de Abruzzen

L’Aquila is de hoofdstad van de Abruzzen en ligt aan de voet van de Gran Sasso. De stad wordt gekenmerkt door Middeleeuwse- en Renaissancemonumenten. De Fontana delle 99 canelle, de 99 waterspuwende maskers, behoren tot de bezienswaardigheden die je niet aan je voorbij kunt laten gaan. Ook andere plaatsen in de Abruzzen laten je Italië van een van zijn bijzonderste kanten zien. De heuvels van de regio zijn bezaaid met authentieke (kunst)steden. Bezoek het middeleeuwse Sulmona, dat bekendstaat om zijn confetti (gesuikerde amandelen), net als het kleine stadje Cocullo dat ook tot de beste tips behoort.

Culinair genieten

Italië staat gelijk aan culinair genieten en dat is in de Abruzzen niet anders. De gerechten in de regio worden gekenmerkt door redelijk sterke smaken, waarin niet zelden gedroogde rode pepertjes in terugkomen. De locals noemen deze diavolini, omdat ze overheerlijk maar ook duivels pittig zijn. In de regio vindt veel landbouw en veeteelt plaats, maar dankzij de nabijheid van de Adriatische Zee kun je tijdens een vakantie in de Abruzzen ook genieten van heerlijke visgerechten. De typerende pasta secca wordt binnen en buiten de regio geroemd. Ook saffraan komt veel terug in de gerechten. Dit wordt vlak buiten L’Aquila geteeld.

De reis naar de Abruzzen

Wie een vakantie naar de Abruzzen boekt, kiest doorgaans voor een vliegreis. Om deze ongerepte regio te kunnen bezoeken, vlieg je naar een van de vliegvelden van de Italiaanse hoofdstad: Roma Fiumicino of Roma Ciampino. Daar kun je een auto huren, waarna je in tweeënhalf uur regiohoofdstad L’Aquila zult hebben bereikt. Ook kun je in het hoogseizoen in plaats van naar Rome naar Pescara vliegen: een populaire badplaats in de Abruzzen op anderhalf uur rijden van L’Aquila. Ook vanuit Brussel en Düsseldorf is vliegveld Aeropuerto D’Abruzzo goed bereikbaar.