Er zijn tal van manieren waarop we kunnen reizen. De één geniet van een all inclusive vakantie met het vliegtuig, de ander houd van backpacken en weer een ander van roadtrips. Maar tegenwoordig worden sportieve reizen ook steeds populairder. Denk aan wandel- of fietsvakanties, waarbij je al bewegend de mooiste plekken tegenkomt.

Italië is één van die perfecte bestemmingen om te ontdekken per fiets. Bereid je goed voor, bijvoorbeeld met de ultieme fietsuitrusting van Bikester, en ga op pad! Lees snel onderstaande redenen waarom je dit jaar zeker een fietsvakantie door Italië zou moeten maken:

1. Er is een breed scala aan fietsmogelijkheden

In Italië liggen de mooie fietsroutes voor het oprapen. Ten eerste herbergt het land talloze prachtige streken, die allemaal weer wat anders in petto hebben. Ten tweede kun je kiezen uit tientallen korte- of lange afstandsroutes, die variëren in moeilijkheid. Wil je een route rijden van 1 of 2 weken? Of waag je je liever aan verschillende dagroutes? De mogelijkheden zijn eindeloos!

2. Het gunstige klimaat

Over het algemeen is het in Italië het hele jaar door lekker weer. In het noorden kan het ’s winters wat kouder worden. Maar in het zuiden liggen de temperaturen tijdens de wintermaanden gemiddeld nog rond de 20 graden. Daar komt nog bij dat de zon frequent schijnt, waardoor je lekker gemotiveerd blijft. Bovendien kun je op deze manier een beetje werken aan je kleur…

3. De gevarieerde natuur

De gevarieerde natuur

De landschappen in Italië zijn per regio enorm verschillend. In het uiterste noorden vindt je ruige bergtoppen, waar vooral mountainbikers hun hart kunnen ophalen. Iets zuidelijker ligt het prachtige merengebied.  En centraal Italië staat bekend om zijn glooiende heuvels en wijnvelden, maar ook om de imposante Apennijnen. Hier kun je als echte klimmer ook prima aan je trekken.

Het zuiden van Italië, bijvoorbeeld Puglia, is wat vlakker. Hier fiets je urenlang door velden met eeuwenoude olijfbomen, terwijl de azuurblauwe zee je altijd achtervolgt. Kortom; Italië is een fietsland bij uitstek!

4. De rijke fietscultuur

Italië heeft een rijke wielercultuur. En dit merk je goed tijdens het fietsen. Automobilisten geven je bijvoorbeeld altijd de ruimte en moedigen je soms zelfs aan. Daarnaast kom je op de weg veel enthousiaste fietsers tegen. Verder zijn er in de meest populaire fietsgebieden tal van fietsverhuurders gevestigd. Mocht er iets mis zijn met je fiets, of je hebt advies nodig, dan kun je hier altijd terecht.

5. Goedkoop overnachten

Als je op fietsvakantie gaat, zul je ook ergens de nacht moeten doorbrengen. En dat kan in Italië als de beste; zonder al je spaargeld te hoeven opmaken. Er bestaan zelfs fietshotels waar je voor een klein bedrag kunt slapen én eten. Ga je liever naar een “normaal” hotel, appartement of camping? Ook dat is geen probleem. Je hoeft bovendien nooit lang te zoeken voordat je een accommodatie hebt gevonden.

Ben je al enthousiast geworden en wil je ook op fietsvakantie naar Italië? Bekijk dan snel alle opties en plan je sportieve reis nog deze zomer!