Wat kunnen we er soms naar verlangen om in Italië te zijn. Helaas maken de huidige tijden van reizen iets wat niet meer vanzelfsprekend is. En als je al gaat, krijg je ter plekke natuurlijk ook weer te maken met coronamaatregelen die het vakantie vieren in je favoriete vakantieland ingewikkeld maken. Als wij dan niet zomaar naar Italië toe kunnen om vakantie te vieren, hoe kunnen we dan een stukje Italië in huis halen om tóch dat gevoel te hebben dat we even daar zijn? We geven een paar tips ter inspiratie.

Echte koffie

Waar velen in Nederland slappe automaatkoffie drinken uit een soort van gewoonte, weet men in Italië als geen ander wat échte koffie is. Even lekker genieten van een pittige espresso of een goede cappuccino is iets wat echt bij Italië hoort. Hoewel je er de achtergrond niet bij krijgt, kun je die goede koffie wél naar huis halen. Of je nu voor een koffieapparaat voor Lavazza cups of Dolce Gusto capsules gaat, je brengt er een typisch Italiaans genietmomentje mee in je leven waar je ook hier in Nederland blij van kunt worden.

Muziek

Muziek is een echte sfeermaker die het verschil kan maken. Met de juiste klanken kun je het idee hebben dat even helemaal ergens anders bent. Combineer een goed kopje Italiaanse koffie met de muziek van Eros Ramazzotti, Zucchero, Paolo Conte of Laura Pausini en je haalt het gevoel van even weer in Italië te zijn in huis. Soms kan het zo simpel zijn.

Sfeerfoto’s op canvas

Visuele herinneringen aan een mooie tijd in Italië of afbeeldingen van de mooiste plekjes van het land kunnen helpen om jou in gedachten terug te brengen naar je favoriete vakantieland. Laat een mooie foto van plekken als Venetië, San Gimignano, Portofino, Cinque Terre of de Amalfi-kust op canvas afdrukken en geef het een prominente plek in huis. Zo kun je een aantal keer per dag lekker wegdromen en genieten van hoe mooi Italië is.

Het juiste boek

Heb je even tijd voor jezelf? Lees dan een boek dat je in gedachten terug kan brengen naar Italiaanse sferen. Dat kunnen verschillende boeken zijn. Je hebt doktersromannetjes als Onder de Italiaanse zon en Dromen van Italië, maar er zijn natuurlijk ook wat meer literaire boeken die zich afspelen in Italië. Een goed voorbeeld is La Superba van Ilja Leonard Pfeijffer, waarin je meegenomen wordt naar de smalle straatjes en verstopte pleintjes van Genua. Ook zijn roman Grand Hotel Europa is een aanrader. Deze speelt zich af in Venetië Andere tips zijn De Acht Bergen van Paolo Cognetti en zo ongeveer alle boeken van de schrijver Paolo Giordano.

Er zijn dus verschillende manieren die kunnen helpen om jouw favoriete land in huis te halen. Het mooie is dat je ze allemaal met elkaar kunt combineren om zo helemaal in het Italië-gevoel te komen thuis. Geniet ze!