Heb jij een prachtig Italiaans vakantiehuisje? Dan wil je natuurlijk wel dat deze er ook leuk en gezellig uitziet. Anders dan thuis, is de kans groot dat je net even wat meer aandacht besteedt aan de details, zodat je vakantiehuisje helemaal in Italiaanse stijl is. Een van de dingen waar je dan absoluut voor moet gaan, is een gietvloer. Niet alleen omdat dit qua look en feel direct een enorme verandering teweeg brengt, maar ook omdat deze vloeren praktisch gezien een slimme keuze zijn. Vooral wanneer je ook voornemens bent om je huisje een groot deel van de tijd te verhuren. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat het maken van de juiste kleur als het gaat om een gietvloer best een uitdaging kan zijn, delen wij 3 handige tips voor het kiezen van gietvloer kleuren voor de vloer in jouw nieuwe huisje in Italië.

Voor welke stijl ga je?

Voordat je daadwerkelijk gaat kijken naar welke kleur je het meeste aanspreekt, is het verstandig om eerst even een stapje terug te gaan en te kijken welke sfeer je nu eigenlijk wilt creëren. De Italianen hebben namelijk, net als wij, ook allerlei verschillende stijlen waaruit je kunt kiezen. Zo kan het zijn dat je misschien juist wel een rustige en ontspannen sfeer wilt creëren, maar is het ook goed om te gaan voor een wat meer levendige uitstraling van je huisje. Door vooraf goed na te denken over deze belangrijke vraag, wordt het maken van een uiteindelijke keuze een stuk eenvoudiger. We hoeven je namelijk niet uit te leggen dat felle kleuren niet bepaald passen bij een rustige stijl.

Functie per ruimte

Je hoeft natuurlijk niet iedere ruimte te voorzien van een gietvloer. Het is daarom dus ook belangrijk hier goed over na te denken. Iedere ruimte in je vakantiehuis heeft namelijk een andere functie. Dat houdt in dat dit niet alleen inhoudt dat de kleur anders kan zijn, maar ook het type vloer. Zo is het bijvoorbeeld logisch dat wanneer je een huisje hebt met twee verdiepingen, je bijvoorbeeld boven kiest voor een wat goedkopere vloer. De vloer boven heeft een stuk minder last van slijtage en heeft ook geen invloed op de sfeer van de woonkamer.

Wees niet bang om te experimenten

Wees niet bang om te experimenten

In een vakantiehuisje kan vaak net even wat meer. Wees daarom dus ook niet bang om te experimenteren met verschillende kleuren. Hoe leuk is het om je creativiteit lekker de vrije loop te laten en te kiezen voor een Italiaanse design vloer? Denk aan de prachtige kleuren van de zonsondergang, de levendigheid van Toscaanse landschappen of de verfijning van Venetiaanse architectuur. Juist omdat we in de heerlijke zomer- en vakantie vibe zitten, mag het allemaal gerust net even wat uitbundiger dan wat we thuis zullen doen. De vloer is natuurlijk wel een belangrijk onderdeel van je vakantiehuis, maar het is uiteindelijk de rest die ervoor zorgt dat het er gezellig wordt. Besteed daarom ook niet te veel tijd en aandacht aan de vloer.