Oh, wat was het toch weer fijn om in Italië te zijn. Jouw favoriete vakantieland. Altijd weer genieten als je hier mag komen. Tegelijkertijd ook weer zo wrang om dan afscheid te nemen en weer terug te komen in Nederland. Merk jij dat het ontspannen Italië-gevoel altijd al razendsnel wegzakt in de drukte van de alledaagse dag? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Want geloof ons, er zijn genoeg manieren om dat Italië-gevoel ook thuis langer vast te houden. Zelfs midden in de winter. Met behulp van de volgende drie tips komt dit zeker goed. 

1. Italiaans tafelen 

Het eten in Italië is fantastisch. Mensen reizen vanuit alle uithoeken naar Italië om simpelweg een keer echt Italiaans te tafelen. Zoals in Italië smaakt het natuurlijk nergens, maar je kunt wel een heel eind komen. Probeer daarom tijdens je reis echt goed op de smaken te letten. Welke ingrediënten worden er veelvuldig in de Italiaanse keuken gebruikt? Vraag eventueel eens om advies aan een echte Italiaanse kok. Deze tips en inspiratie kun je vervolgens bundelen en meenemen naar Nederland. 

Hoog tijd om nu ook in eigen land een echte Italiaanse avond te organiseren. Gewoon met het gezin of nodig familie en vrienden uit om jouw liefde voor Italië te proeven. Serveer enkel Italiaanse gerechten en een goede Italiaanse wijn om het diner compleet te maken. Wat Italiaanse muziek op de achtergrond en je komt weer helemaal terug bij dat ultieme vakantiegevoel.

Extra tip: wil je goede Italiaanse wijn kopen? Laat je dan goed adviseren. Er zijn heel veel verschillende Italiaanse wijnen en je wilt natuurlijk wel dat deze bij je gerecht past. Een goede wijn versterkt de smaken. 

2. Volg Italiaanse les 

Is het stiekem je droom om ooit naar Italië te emigreren? Of zou je simpelweg gewoon graag wat beter met de lokale bevolking kunnen communiceren? Dan is het een goed idee om Italiaanse lessen te volgen. Italiaans is een lastige taal om te leren, maar je zult merken dat je met de juiste begeleiding al snel de basis onder de knie krijgt. Hoe mooi is het als je tijdens je volgende vakantie simpele gesprekken kunt hebben met de bevolking? Zo wordt jouw vakantie in Italië nog specialer. Wist je dat het leren van een nieuwe taal bovendien veel voordelen heeft voor je hersenen? Zij blijven jong en sterk door ze extra te stimuleren. Genoeg reden dus om die lessen te nemen. 

3. Ga aan de slag met de vakantiefoto’s 

Maak jij op vakantie ook altijd honderden foto’s? Maar kom je er nooit aan toe om hier ook daadwerkelijk iets mee te doen? Dan ben je zeker niet de enige. Toch best zonde. Deze foto’s brengen je namelijk direct terug naar het moment. Hoe leuk is het dan om ze te bundelen tot een fotoboek of je mooiste foto op canvas af te laten drukken? Zo beschik je altijd over de mogelijkheid om terug te keren naar jouw mooiste herinneringen.