Elke dag Italië brengt de Italiaanse droom dichtbij.

Zoek je wat voorpret voor een vakantie in Italië, droom je van je eigen dolce vita of heb je gewoon even behoefte aan een straaltje zonlicht, bezoek dan voortaan elke dag Italië!

De mooie kust van Le Marche: Pesaro en Gradara

De Italiaanse regio Le Marche heeft aan de kust vele mooie, rijke en belangrijke plaatsen. Vanuit het noorden gezien zijn Pesaro, Fano, Senigallia, Ancona, Civitanova Marche, Porto San Giorgio en San Benedetto del Tronto de belangrijkste.

Pesaro is zeker een dagtrip waard, omdat ook de omgeving veel te bieden heeft. In het noorden ligt het mooie natuurgebied San Bartolo. Je kunt hier een mooie toer maken langs de kust, waar kleine weggetjes je naar verlaten strandjes brengen. De ruige kust is hier veel spannender dan de meeste stranden van Italië, waar de bedjes en de strandtenten als een kleurenzee aaneengeschakeld staan. De kleine dorpjes Casteldimezzo, Gabbice Monte en Gabicce Mare zijn leuk om te bezoeken. Ook vind je ten noorden van Pesaro het plaatsje Gradara. Een bijzonder ommuurd museumstadje waar je de mooi geconserveerde en deels nog ingerichte burcht (rocca) kunt bezoeken waar onder andere Lucrezia Borgia een tijdje woonde. Pesaro zelf biedt mooie winkels en een mooie boulevard. Ook architectuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen aan de mooie Jugendstil, Art Nouveau en Liberty villa’s. Muziekliefhebbers zijn ook op het goede adres: Pesaro is de geboortestad van de Italiaanse componist Gioachino Rossini. Ieder jaar wordt er dan ook in augustus het Rossini Opera Festival georganiseerd. Voor lunch of diner is de oudste Osteria van de stad een leuk adres. Antica Osteria La Guercia vind je in een steegje aan het Piazza del Popolo. Hier eet je de traditionele arme boerenkeuken nog altijd even lekker en betaalbaar.